Waarom eight?

Met eight heb ik het gevoel dat we het grootste verschil kunnen maken. Per drankje geven we 10 cent aan Eight.  Voor €8 heeft een kind in Busibi al een maand een basisinkomen. We hopen per dag koffie verkopen minstens één kind een maand basisinkomen te kunnen verschaffen. Liefst veel meer natuurlijk. U hebt dat als klant mee in de hand!

Het goede doel vroeger ...

De huidige manier van ontwikkelingssamenwerking gaat vaak als volgt. Er wordt geld opgehaald om een zeker probleem in een ontwikkelingsland op te lossen. Door de grote structuur van de ngo gaat er al snel 20 procent van het opgehaalde bedrag verloren nog voor het het land verlaat. Door inefficiëntie bij lokale besturen, corruptie en vele andere zaken gaat er nog een aanzienlijk deel van het bedrag verloren. Niet dat de fantastische mensen van de ngo niet de allerbeste bedoelingen hebben. Het is gewoon erg moeilijk om met een grote organisatie een bijzonder complex en regionaal probleem als (kans)armoede aan te pakken.

Het goede doel anno 2018

Geef het geld rechtststreeks aan de mensen in de vorm van een basisinkomen. De mensen zullen zelf wel beslissen wat het beste is dat ze ermee kunnen doen. Dat is de manier van werken die eight nu onderzoekt.

Het resultaat van de wilde koffie bakfiets!

In 2018 kon ik €1188 schenken aan eight. Dit record wil ik in 2019 zeker verbreken.

Sluit Menu