maatschappellijk verantwoord ondernemen met koffie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
& mensen blij maken

Doet u mee?
Hoe schenkt wilde koffie dat goed gevoel?

Eerst en vooral natuurlijk door een goede en joviale bediening van de klanten van de bakfiets. Het spreekt voor zich dat ik bij iedereen een goed gevoel over de bakfiets wil achterlaten.

 

Als zelfstandige onderneem ik steeds op een maatschappelijk verantwoorde manier en per koffie gaat er tien cent naar een goed doel. Zo maak ik meer dan enkel mooie cappuccino’s.

Hoe doet Wilde Koffie aan maatschappelijk verantwoord ondernemen?
  • Samenwerken met lokale partners. 
  • Een eerlijke prijs betalen aan onze partners, ook aan de koffieboeren.
  •  Beperken van negatieve impact op het milieu.
  • De koffiebar laat iedereen  meegenieten  van zijn positieve impact op de omgeving.
 
mobiele koffiebar brussel
Er is meer!

Per warm drankje schenk Wilde Koffie tien cent aan een goed doel. Elk jaar onderzoek ik verschillende goede doelen. Zo kom ik te weten hoe ik met deze kleine bijdrage het grootste verschil kan maken.

Eight is een Vlaams project dat werkt rond basisinkomen voor een dorp in Oeganda. Voor een kind bedraagt een maand basisinkomen €8, voor een volwassene is dat €16. De eerste twee jaren kon ik hiermee het grootste verschil maken. In 2018, mijn opstartjaar, kon ik €1188 schenken tijdens de warmste week.  In 2019 werd dat al €1707.

Zo schonk ik één jaar basisinkomen voor 30 kinderen in Busibi dankzij dit innovatieve project.

2020, een speciaal jaar

En plots werd het rustig.

Door de pandemie gingen er bijna geen evenementen op normale wijze door. De zaken die mochten doorgaan hadden steevast een veel kleiner publiek. Zodoende kon ook ik minder mensen met mijn koffie in de watten leggen en minder ophalen voor het goede doel.


Ik moest creatief zijn! 


In de zomer van 2020 werkte ik samen met The Popcycle. Zij maken heerlijke, artisanale ijsjes van vers fruit. Ik verkocht ze met de Ijsbakfiets met Minibar aan de scheldebocht in Antwerpen. Het was hard werken en ondanks de crisis werd het een leuke zomer 

In november 2020 vond Wilde Koffie zijn   goede doel  voor dat jaar.


Barista Ruben contacteerde me voor een ambitieus project. Vier weken lang de   2000 personeelsleden van het middelheim ziekenhuis trakteren op heerlijke koffie. 

In totaal schonken we wel 60 kilo koffie en 800 liter melk  om het astronomische totaal van 8000 koffies  te serveren.

De melk, koffiebonen en arbeid kwamen van sponsors. Ik sponsorde de bar, het materiaal en werkte een aantal dagen mee  in de bar.


Zo werden we  de solidairste koffiebar van het land!

2021 & 2022

In 2021  slaagden we er in om 18580 heerlijke warme dranken te serveren en schonken we dus €1858. Sinds 2022 kan je online volgen hoe onze bijdrage groeit. Voor 2021+2022 is onze ambitie om €4000 te verzamelen voor ons goede doel. 

Doet u mee?